Tänk att du står på en plats i Örebro län och ser något. Du kan vara på taket på Måltidens hus i Grythyttan och se en älg springa förbi, eller i en källare i Laxå och se en älg ligga i frysen. Du kan vara på en potatisåker vid Arbogavägen och se en bil köra förbi eller i en maskinpark i Karlskogatrakten och se en bil monteras ner. Du kan vara i sessionssalen på Rådhuset i Örebro och se ett papper signeras eller på krematoriet vid Norra kyrkogården och se ett papper kremeras. Du kan vara var som helst i länet, fysiskt, digitalt eller i fantasin, se något och skriva ner det. Det kan vara observation i realtid, ett minne från förr eller en vision om framtiden. Sedan kan dikten handla om vad som helst och skrivas på valfri meter, i valfri form, fri eller bunden.

Vad händer sen?
Vi tittar på inskickade bidrag och bjuder in utvalda personer att läsa upp på Live at Heart: Lyric 2021. Självklart med arvode som motsvarar författarförbundets rekommendationer. Delar av inskickade dikter kommer också att blandas/mixas ihop till en längre dikt och diktfilm med hjälp av dikt-dj Michael Horvath. Du låter dikten medverka på festivalen men behåller självklart upphovsrätten till din text.

Måste jag bo i Örebro län?
Nej, vem som helst kan delta eftersom det räcker med att besöka Örebro län digitalt eller i fantasin.

Ok, kul, var och när skickar jag dikten?
Till: Linda Berg Ottoson linda.berg-ottoson@regionorebrolan.se
Senast: 18 juni

Vänliga hälsningar
Linda Berg Ottoson och Michael Horvath

Om Michael Horvath:
Michael Horvath har uppträtt som poet i 20 år men aldrig släppt någon bok. Likt en revy med Tage Danielsson, ett hip hop-gig, eller en nyhetssändning menar han att poesi ska upplevas här och nu. År 2014 blev han svensk mästare i improviserad poetry slam. Han driver poesiscenen Klubb Bubbla inom Örebro Länsteater, där landets bästa scenpoeter möter publicerade författare och lokala förmågor, i udda poetiska grenar som metaforbrottning och brandtalsbingo.