Bortglömd kultfilm på Live at Heart!

Det var ett vansinnesprojekt från första början. En spagettiwestern inspelad i Sverige, med kändisar och punkmusiker i rollistan, producerad av folk som aldrig hållit på med film tidigare och med repliker på ett hitta-på-språk. Klart det blev en kultfilm av det, och i år visas den under Live at Heart-festivalen i Örebro.

Det var skivbolaget Birdnest Records direktör Per Granberg som tillsammans med bandvänner och bekanta spånade fram idén till The Return of Jesús, Part II. Via olika kontaktnät kunde prominenta namn som Lena Endre och Thomas Hanzon skrivas in i rollistan, även om det var lite oklart vad de hade gått med på.

– Jag trodde att det bara var en kortfilm, sa Lena Endre i SVD-artikel förra året.

Bland övriga medverkande syns medlemmar från Dia Psalma och Charta 77 (där Per Granberg är frontfigur), samt namn som Rolf Skoglund, Anders Linder, Adam Alsing och Sveriges nuvarande kulturminister Alice Bah Kuhnke, som praktiskt taget bad om att få vara med i filmen.

– När jag fick höra talas om filmen, erbjöd jag mig att spela vad som helst, en sten eller så, sa hon i en Aftonbladet-intervju i samband med inspelningen. I filmen spelar hon en slav och det är Carl Johan De Geer som äger henne.

– Jag begrep aldrig handlingen, sa han i SVD-artikeln, där det även framgår att han hade problem att minnas replikerna. Men hur enkelt kan det vara att minnas rader som ”He did que? What kind of imbecills are you? I’ll kill that svikare Bill!”?

Filmen premiärvisades i en idrottshall i Köping 1996 och hamnade sedan i en malpåse, i princip ända tills nu. Filmen har restaurerats av produktionsbolaget Eyra Media och kommer att ha exklusiv nypremiär under Live at Hearts filmfestival, på Bio Roxy i Örebro fredag 2/9 kl 19. Efter filmen blir det Q&A med produktionsteamet där bland annat Live at Heart-aktuella Johan Johansson kommer att medverka. För första gången kommer man även kunna köpa filmen då det trycks upp ett begränsat antal numrerade DVD-utgåvor. 

Källor:

Artikel i SVD: http://www.svd.se/den-glomda-spaghettiwestern-med-alice-bah-kuhnke

 

 

 

FEEL FREEZE FICK SKIVKONTRAKT GENOM LIVE AT HEART

 

Mötet mellan människor och musik är något Live at Heart eftersträvar. Den danska indieduon Feel Freeze kom till Örebro förra året med ambitionen att sprida sin musik, men hamnade på ett seminarium där de nätverkade fram ett skivkontrakt. I år är de tillbaka där allting började.

Det var i samband med ett seminarium om att slå igenom i England som Mathias Vinther och Raymonde Gaunoux använde det planerade minglet till nätverkande.

– Vi valde ut några människor i rummet som såg coola ut och pratade med dem. En av dessa var Amanda från Icons Creating Evil Art. Hon kom och såg vår spelning och några veckor efter festivalen fick vi ett mail om att de hade lyssnat på oss och gillade det. Sedan hade vi ett möte i vår studio i Köpenhamn och resten är historia.

Raymonde berättar att de först knappt kom iväg till Live at Heart av ekonomiska skäl, men samtidigt hade en magkänsla om att något bra kunde ske.

– Vi får alltid den känslan när vi överväger om vi ska göra något eller inte. Konklusionen blir alltid: Ska vi sprida vår musik så mycket det går? Ja. Kan något bra potentiellt ske? Ja. Bra, då drar vi. Vi beslöt oss för att nätverka när vi väl var på plats.

Feel Freeze kommer om ungefär ett år att ha ett nytt album klart via Icons Creating Evil Art, med tillhörande musikvideor och turnéer. Under årets upplaga av Live at Heart kommer några smakprov att spelas. I övrigt planerar duon att bara njuta av festivalen.

– Vi ser fram emot att spela igen eftersom det var en riktigt bra upplevelse förra året. Vi kommer även att gå på olika seminarium och se så många band vi kan. Förra året var allting så nytt och fräscht och vi visste ingenting om varken festivalen eller staden. Nu känner vi oss mer hemma.

Vad har ni för råd till oetablerade band som vill komma vidare?

– Kliv ut ur replokalen och låt er höras. Var inte rädda utan skaffa nya kontakter även om det är läskigt. Ta steget in i det okända. Det är en riktigt bra idé att gå på seminarium även om man inte vet vad man får ut av det. När vi gick på seminariet om att slå igenom i England förra året fick vi något helt annat med oss hem – ett skivkontrakt med ett svenskt skivbolag.

– Det bästa rådet är att vara där, vara nyfiken och leta möjligheter. Och självklart göra sitt bästa under konserten. Vi skrev personliga mail till de delegater vi fann intressanta och bjöd in dem till spelningarna på Live at Heart. De flesta hade redan andra planer, men ibland är det sådana där smågrejer som gör skillnad.

Och med facit i hand kan Feel Freeze lugnt konstatera att de gjorde rätt. Feel Freeze gör i år tre konserter under festivalen: fredag kl 19 på Clarion, lördag kl 12:30 på Våghustorget och midnatt samma dag i Rosengrens skafferi.

 

KUNG FURY-TEAMET TILLDELAS FILMFOTEN

LINUS ANDERSSON, ELENI YOUNG OCH DAVID SANDBERG TILLDELAS LIVE AT HEARTS FILMPRIS FILMFOTEN 2016 FÖR SITT ARBETE MED FILMEN ”KUNG FURY”.

I samband med den årliga Live at Heart-festivalen i Örebro delar festivalen tillsammans med Region Örebro län/Film i Örebro län ut priset Filmfoten för särskilda gärningar inom film. Tidigare pristagare är bland annat producentduon Mimmi Spång och Rebecka Lafrenz, och dokumentärfilmsproducenten Stina Gardell. 2016 tilldelas priset Linus Andersson, Eleni Young och David Sandberg, för produktionen av kortfilmen ”Kung Fury”.

Juryns motivering lyder: ”Som en blixt från klar himmel dök teamet bakom ’Kung Fury’ upp och förändrade den svenska verkligheten för hur film finansieras och hur film produceras. Plötsligt blev det realistiskt att finansiera film med hjälp av sina fans. 

Filmfoten 2016 går därför till produktionsteamet bakom ’Kung Fury’ för att de dels lyckats charma sina fans så att de betalade produktionen i förväg, och dels för att de seriöst och professionellt tog hand om alla sina hundratals samproducenter.”

”Det känns kul och ärofyllt att få ta emot priset! Vi är glada och rörda av hur väl filmen har mottagits världen över senaste året, och det känns extra speciellt att få den uppmärksamheten på hemmaplan i Sverige. Detta är ett pris till hela filmproduktionen, alla som var inblandade och finansierade filmen via crowdfunding och traditionellt håll, samt till filmens team-medlemmar som tillsammans skapat denna film. Teamwork is very important!” säger Linus Andersson.

Sedan premiären den 25 maj 2015 har ”Kung Fury” visats över 25 miljoner gånger på YouTube. Filmen tävlade i kortfilmsklassen i Cannes och har vunnit en guldbagge. En uppföljare, ”Kung Fury II: The Movie”, är under produktion och planeras ha premiär 2018.

 

Prisutdelningen sker på The Live at Heart Gala i restaurang Umami i Örebro konserthus under Live at Heart-festivalen i Örebro den 31 september kl. 19.00. Live at Heart-musikfestival arrangeras den 31/8 - 3/9 i Örebro. Biljetter går att köpa via liveatheart.se

 

Artistduon Dimpker Brothers tilldelas Live at Hearts låtskrivar-stipendium.

Artistduon Dimpker Brothers tilldelas Live at Hearts låtskrivar-stipendium.
Bröderna Adam och Martin Dimpker från Hulta tilldelas i år Live at Hearts låtskrivarstipendium för sin unika blandning av pop, blues och folkrock. Dimpker Brothers karriär går spikrakt uppåt och de har under 2015 bland annat vunnit Musik Direkt Kalmar Län, blivit prisade på Imagine Sweden, spelat på Kalmar Stadsfest, Visfestivalen i Västervik och gått till nationell final 2016 i Manifest on Tour. 
Juryns motivering lyder:
"Trots sina unga år har Dimpker Brothers redan åstadkommit en låtskatt som få artister lyckas få ihop under en hel karriär. Deras röster smälter ihop på ett enastående vis, och de har förmågan att skriva låtar som sätter sig på hjärnan redan första gången man hör dem. Dimpker Brothers är på väg att åstadkomma något stort.”
”Det känns otroligt hedrande att tilldelas detta stipendium, särskilt då vi ännu inte släppt vår musik utan det är live-framförandet av låtarna som bedömts. Vi lägger stor vikt vid låtskrivande och känner oss än mer inspirerade att skapa ett album med dessa låtar.” säger Adam och Martin Dimpker. 

Prisutdelningen sker på The Live at Heart Gala på Umami i Örebro den 31:a augusti under Live at Heart-festivalen. För dig som vill se bröderna live så kommer de att spela under Live at Heart festivalen, bland annat på Våghustorget på torsdagen den 1/9. Festivalen pågår mellan den 31:a augusti - 3:e september och biljetter går att köpa via www.liveatheart.se

TH_Martin_TV_Adam_Dimpker.jpg

 

Vi släpper årets festivalprogram

Idag släpper vi  årets festivalprogram. Det innehåller ett brett utbud av musik, film och seminarier. Festivalen arrangeras för sjunde året i rad i centrala Örebro och är en av Skandinaviens största musikevent. Här kan du uppleva och njuta av musik i alla genres på lokala spelställen så som klubbar, barer, restauranger och hotellobbys. På anrika Bio Roxy presenteras filmvisningar, en kortfilmstävling och mängder med Q&A’s med etablerade filmskapare.

”Det var ingen i början som trodde att vi skulle hålla på såhär länge, men festivalen bara fortsätter att växa och är idag ett av Sveriges största musikevent. Vi har blivit en festival att räkna med och nu är det bara att köra!” säger Anders Damberg, grundare och konstnärlig ledare för Live at Heart. 

Musik

Av drygt 800 sökande artister har festivalen i år bjudit in 215 akter att uppträda. Totalt arrangeras ca 360 unika konserter under festivalveckan och det bjuds på musik från hela världen och i många olika genres. Totalt har festivalen 23 olika scener, där Våghustorget och Stallbacken agerar dagsscener utan krav på inträde. 

”Gemensamt för de som har antagits är att det är artister som jobbar hårt för att ta nya steg i karriären, och där vill vi bidra med att de får nya kontakter och ny inspiration för att fortsätta framåt. I år har vi akter från 16 länder vilket sätter en extra krydda på festivalen, men vi har även en stark lokal representation. Jag är övertygad om att många av morgondagens stjärnor kommer att stå på en av våra scener, och att alla som besöker festivalen kommer att upptäcka nya favoriter” säger Lars-Göran Rosén, Artist - och bokningsansvarig på Live at Heart

Film

Live at Hearts filmfestival bjuder i år på 7 filmvisningar, kortfilmsvisningar och en kortfilmstävling med 13 bidrag samt 3 utomhusvisningar som är gratis för alla. Några av filmvisningarna kommer att gästas av filmskapare som efteråt medverkar i ett så kallat Q&A för att svara på publikens frågor. Några av de filmskapare som kommer är Måns Mårlind (Känn ingen sorg, Storm), Jörgen Holmstedt (Thin Lizzy - nu, då och för evigt) och Desmond Devenish (Misfortune)

”Vi kan presentera en bra blandning av independentfilm, kortfilmer och musikdokumentärer och har ett starkt startfält i kortfilmstävlingen där vi fått bidrag från hela världen. Det finns något för alla smaker. Festivalen blir också en mötesplats för filmskapare och filmintresserade att utbyta idéer över landsgränserna” säger Daniel Lundsten, Filmfestivalchef för Live at Heart. 

 

 

Live at Heart Conference

Årets festivalkonferens arrangeras som tidigare på Scandic Hotell i centrala Örebro. Här blandas etablerad musik- och filmindustri med deltagande artister och filmskapare för att ta del av seminarier, workshops och paneldiskussioner. Totalt arrangeras i år 25 olika aktiviteter i en uppsjö av ämnen av festivalens drygt 62 medverkande gäster. Bland seminariearrangemangen hittas bland annat det internationella produktionsbolaget Chimney, Youtube-agenturen Splay Networks och etablerade musikbolag från Sverige, Spanien och Kanada.

”Årets konferens är bättre än någonsin med en höjd och en bredd som vi inte har haft tidigare. Live at Heart handlar om framtiden och i år presenterar vi ett stort antal seminarier som handlar om just om framtidens media, musik och distribution. Live at Heart Conference blir fullt av internationella gäster som dagligen arbetar på den globala marknaden och som är här för att dela med sig av sin stora erfarenhet och kunskap” säger Åke Lundström, VD för Live at Heart. 

Mer information: 

För att se fullständigt festivalprogram klicka här

omslag_prog.jpg

Live at Heart inleder samarbete med Mississippi

Live at Heart har gjort sig känd som musikfestivalen som satt Örebro på kartan för många internationella artister och musikbranschrepresentanter. Nu inleder Live at Heart ett samarbete med staten Mississippi som hoppas på att skandinaverna hittar till södra USA. 
”Det här visar att Live at Heart är en internationell festival som lockar samarbetspartners över hela världen. Vi hoppas på att det här bara är starten och att vi tillsammans med Mississippi kan göra Live at Heart ännu bättre.” säger Åke Lundström, VD Live at Heart.
Samarbetet kommer att ta sig många olika uttryck, dels kommer festivalen att gästas av representanter från Mississippi och delstaten kommer också att stå för en av festivalens scener, Saluhallen. Den årliga invigningsgalan, Live at Heart Gala, kommer i år att presenteras av Mississippi och musiken, maten, drycken och stämningen på galan kommer ha ett tydligt Mississippi-tema. 
”Det här blir ett första steg för att förmedla vår musikaliska historia och våra kulturella tillgångar till resten av världen och vi kan inte tänka oss någon bättre samarbetspartner än de fantastiska människorna som driver Live at Heart.” säger Drew Young, Visit Mississippis Music Programs Director. 
Under festivalveckan kommer resebolaget Contour Air att informera om bluesresor från Örebro till Mississippi som arrangeras till våren. 
Drew Youngs fullständiga citat:
"Visit Mississippi is the state Tourism authority and we are thrilled to be showcasing the musical, cultural and historical assets of the State of Mississippi at Live at Heart 2016. Mississippi is ”The Birthplace of America’s Music” and we are proud of this legacy. This year marks our first foray into telling our musical and cultural story on a global basis and there are no better partners than the wonderful team that runs The Live at Heart Festival and Conference. Visit Mississippi will be sponsoring the opening ceremony this year and we will be bringing one of our treasured artists, Cary Hudson, to the event. Cary will be performing his soulful and heartwarming songs about life and love in Mississippi."

Visit_Ms_8.png

Vi släpper de sista 34 akterna!

I och med detta, det sjätte bandsläppet, är Live at Heart nu fullbokat! Totalt sökte cirka 800 akter till årets festival och av dem bjöds totalt 212 in för att uppträda. Det blir ungefär 360 unika spelningar under festivalen. Förutom ett stort antal svenska akter så har festivalen gästande artister från; Norge, Finland, Danmark, Tyskland, England, Skottland, Irland, Kanada, USA, Israel, Spanien, Nederländerna, Italien och Australien.  

Nya akter:

Adée, Amanda Ekberg Quartet, Amanda Winberg, Asteroid, Benjamin, Ingrosso, Buster Moe, Captain Crimson, Captain Crow, Cary Hudson (USA), DANIEL THOMAS PHIPPS (USA), Dennis Kalla, Ellen Hagerius, Emma Rapp, Esther Kirabo, Folly Tree (ISRAEL), ISABELLA, Jack Moy & Glöden , Jade Ell, Johan Johansson, Kid Galahad, MAI, Marcus Polo, Ola Aurell, Olle Unenge, Quint Starkie, Rivertown Blues, Roger Karlsson, RONDA, Rotten Mind, Sandro Cavazzi, Selma & Gustaf with The Unmarried Queen, The Happy Hippo Family, Vapenbröder, Yaminators

1ba8cc97-a4be-44df-a354-b59802944fb5_media_Adée - photo by_ Matilda Engström .jpg

 

Fyrtio nya akter i dagens artistsläpp!

Nu är det bara en dryg månad kvar till festivalen och i detta det femte artistsläppet presenterar vi ytterligare 40 akter som är klara för Live at Heart. Här hittar du artister från Sverige, Kanada, USA, Tyskland och grannlandet Norge. Totalt är festivalen nu uppe i 187 akter. 

Fullständig lista:

Cris Derksen (KANADA), David Rönnegård, Dead Man, Det är Kärlek, Disraeli, Dumheten, Ellen Andersson Quartet, Emanuel Edner, Graham Weber (USA), Ida Wenøe (TYSKLAND), JennyC, Jimmy Sjödén & Skimmer, Johanna Brun, Jonatan Lindner & Kapellet, Karolina & the TREEROOTS, Katarina Josephsson trio, Kung Botes Blueskapell, Ladida, Lovisa Krantz, Lydia Hol (KANADA), Mathilda Wahlstedt, Miriam, moaning minnie, Nelson-Westin Jazz Macine, Never More Than Less (KANADA), Odd Vibez, Pophjärtat, Riket, Robin Padam, Ross Key Country (USA), Rut Sandbladh, Sandveiss (KANADA), Shawnee Kilgore (USA), Slowman, SOULMATES, Sturle Dagsland (NORGE), The Gentle Good (WALES), The Virtues, Tom Levin, Whispering Band.

7bbf82d1-cfe3-4471-9fa8-9dc06b141266_media_Tom Levin Press Photo_TwoFace_Ph Johan Töpel_web.jpg

 

 

Vi anordnar utomhusbio på Stortoget!

Utomhusbion kommer tillbaka! I fjol anordnade vi utomhusbio på Stortorget och trots ett inte allt för tacksamt väder så var det ändå många örebroare som valde att dyka upp. Biovisningarna blev ett uppskattat inslag under festivalen och nu kan vi meddela att utomhusbion kommer tillbaka. Dessutom kommer Hollywood-regissörerna Måns Mårlind och Björn Stein och gästar visningen av deras tidigare film Känn ingen sorg. 

”Live at Hearts filmdel fortsätter att växa och nu hoppas vi på att många av Örebros filmentusiaster väljer att komma. Bio Roxy blir festivalens egna filmområde och vi kommer att bjuda på filmvisningar med Q&As med filmskapare och en kortfilmstävling med bidrag från hela världen. Extra kul är det att vi i år igen kan bjuda örebroarna på gratis utomhusbio under festivalveckan och vi hoppas på minst lika stor uppslutning i år som det var i fjol.” säger Daniel Lundsten, festivalmanager för Live at Heart Filmfestival. 

Utomhusbion är gratis för alla som vill titta och spelplatsen blir återigen Stortorget, framför fontänen med riktning mot Nikolai-kyrkan. Premiären går av stapeln den 1/9 klockan 21.00. 

Årets filmer:

1/9 21.00 The Rocky Horror Picture Show

Brittisk musikalfilm från 1975 i regi av Jim Sharman. En kultfilm som har blivit något av ett fenomen där publiken deltar aktivt under visningen. Stickrepliker, vattenpistoler och konfetti. Filmen visades på Live at Heart i fjol och kommer nu tillbaka i repris. Länge leve det rostade brödet!

Läs mer om hur du medverkar på: http://www.rockyhorror.com

2/9 21.00 Känn ingen sorg

Guldbaggebelönad svensk långfilm från 2013 i regi av Måns Mårlind och Björn Stein. Filmen är baserad på Håkan Hellströms låtar. Musikfest utan dess like för dig som inte kan få nog av Håkan den här sommaren. Hörde vi allsång?

3/9 21.00 Labyrinth

Brittisk/Amerikansk musikalfilm från 1986 i regi av Jim Henson. I rollen som Jareth, the Goblin King, hittar vi David Bowie. Vi visar filmen till minne av Bowie, en av våra största artister som tyvärr gick ur tiden den 10:e januari i år. Kom och gå vilse tillsammans!

 

kanningensorg2.jpg (1)

Känn ingen sorg

Nya artister till Live at Heart!

Vi släpper nya artister till sommarens festival! I veckans bandsläpp hittar du artister från USA, Kanada, England, Irland, Tyskland men också från våra grannländer Danmark och Finland. Dessutom kryllar det av lokala talanger från Örebro. Nu är vi totalt uppe i drygt 150 bokningar totalt! Och fler ska det bli. Vi lovar.

Fullständig lista: 

Don Graham (KANADA), Comminor, Kris Gruen (USA), THEA, Quake Matthews (KANADA). Peppina (FINLAND), Lars Henrik Andersson, Hvmmingbyrd (IRLAND), Kvav, Maybe Canada, The Tape, Lighthouse Sweden, Hildur Höglind, Lazy Afternoon, Roanokeans, The Winchester Widowmakers, Hurriah, The Second Bird, Monica Jeffries (TYSKLAND), Timshel (FINLAND), Emma Varg, Royal Prospect, Astrakhan, Mohlavyr, Mikael Persson & The Rigolettos, Mudfish, The Pitastro, Urban&Jonas, MaidaVale, Per Alexanderson, Joybells, Atlantic Francis, Buford Pope, SILVASTONE (ENGLAND), The Johnny McCuaig Band (KANADA), The Boy That Got Away (DANMARK), Markus Kjellrup, Joakim Linder, Karin Sondell, Magic Jove

Tips: Glöm inte bort att du kan lyssna på alla våra bokade akter här på hemsidan eller i vår app LAH16. 

7bb7e83f-45fa-4e3b-bf71-1fd5d11a91a5_media_13164195_622697777878851_6077066046650133665_n.jpg

Hildur Höglind är en av de nya bokningarna. 

Live at Heart får ny festivalapp!

I fjol gjorde Kent Cederströms, Mårten Olssons och David Littorins festivalapp ”LAH15” succé hos Örebropubliken och i år samarbetar trion tillsammans med oss för att utveckla årets festivalapp. 

Under Live at Heart 2015 utvecklade Kent, Mårten och David en oberoende festivalapp till Live at Heart, en app som var helt gratis att ladda ned och som bland annat gav användarna möjlighet att lyssna på festivalens artister och ta del av festivalens spelschema. I år samarbetar trion tillsammans med oss och årets festivalapp är redan under utveckling. 

”Det här känns jätteroligt och vi är väldigt glada över att vi har knutit en professionell app till festivalen. Eldsjälar och initiativtagare har alltid varit navet i Live at Heart och därför är vi oerhört stolta över att de här duktiga killarna vill samarbeta med oss. Jag har redan testat årets app och kan säga att jag är väldigt nöjd. Publiken kommer att gilla det här.” säger Jimmy Nivrén Olsson, kommunikationsansvarig på Live at Heart. 

Årets festivalapp, som går under namnet LAH16, blir festivalens officiella app. Appen är gratis och finns redan nu att ladda hem för både Iphone och Android. Appen är fortfarande under utveckling och fler funktioner blir tillgängliga allt eftersom festivalen närmar sig. 

"I årets app kommer användare av LAH15 självklart att känna igen sig. Vi kommer försöka förfina framförallt spelschemat efter önskemål jag hörde dels under festivalen och dels efter. Även under den korta testfasen har vi plockat in åsikter som vi laborerar med." säger Kent Cederström, grundare och utvecklare av LAH15 och LAH16.

 
Ladda hem appen:
 

Göran Samuelsson tilldelas Live at Hearts pris Musikörat 2016

I samband med den årliga musikfestivalen Live at Heart delar festivalen tillsammans med den oberoende branschtidningen SIMBA (Swedish Independent Music Business Alternative) ut priset Musikörat för särskilda gärningar inom musik och livescen.

Tidigare pristagare är bl.a Jill Johnson och Doug Seegers, Hilda Sandgren och Tomas Ledin. I år tilldelas priset Göran Samuelsson för hans arbete med den årliga Packmopedsturnén.

Juryns motivering lyder: ”Stark, smidig, pålitlig och miljövänlig. Tyst, stor flexibilitet och bra kapacitet. Robust design och hög kvalitet i alla komponenter. Stadig, flexibel och driftsäker. 100 % kvalitet och 100 % miljö.” Så beskrivs packmopeden Norsjö Carrier Electric i reklamen. Med undantag av adjektivet ”tyst” så skulle de orden lika gärna kunna få beskriva den årligen arrangerade Packmopedsturnén. Sedan starten 1992 har turnén totalt avverkat närmare 2000 mil så det är inte för inte som Packmopedsturnén har beskrivits som ”musikernas Vasalopp. Genom åren har en lång rad folkkära svenska artister och musiker puttrat runt på de värmländska vägarna. I år är det Dregen, Love Antell, Elin Ruth, Roger Pontare samt förstås grundaren själv; Göran Samuelsson, som på tretton dagar skall packmoppeturnéra från Sliperiet i Borgvik till Sillegården i Västra Ämtervik. Det finns alltid många bra anledningar till att besöka Värmland - och ett av de allra bästa skälen att besöka landskapet stavas Packmopedsturnén, som för lång och trogen tjänst tilldelas priset Musikörat 2016.”

"Det känns väldigt roligt och hedrande att vårt arbete med Packmopedsturnen blir uppmärksammat på detta fina sätt och i så gott sällskap." säger Göran Samuelsson, artist och grundare av Packmopedsturnén. 

Packmopedsturnén arrangeras av Rosell & Bergson och drivs av producenten Martin Rosell. Turnén startar den 25 Juli i Borgvik och gör totalt 13 olika stopp på de värmländska orterna. För biljetter och fullständigt turnéschema besök www.packmopedsturnen.se

”Fantastiskt roligt att den här unika turnén som länge har engagerat både artister och publik nu tilldelas Musikörat och att Göran Samuelsson uppmärksammas för sitt initiativ.” säger Anders Damberg, konstnärlig ledare för Live at Heart.

Prisutdelningen sker på The Live at Heart Gala på Umami i Örebro den 31:a augusti under Live at Heart-festivalen. Festivalen pågår mellan den 31:a augusti - 3:e september och biljetter går att köpa via goran_samuelsson2.jpg

VI SLÄPPER FLER ARTISTER

Nu firar vi att sommaren är här och att Live at Heart närmar sig med att släppa hela 47 nya akter till festivalen! I dagens bandsläpp hittar du artister från en rad olika genres allt från elektroniskt, hiphop till rock, blues och folk. Vi är också stolta över att presentera fyra akter som kommer till Örebro hela vägen från Kanada; Evan Murray, Jenny Berkel, The Shanks och UUBBUURRUU. 

Fullständig lista:

[ówt krì] (FINLAND), Alyssa Jacey (USA), Anna Fogel, Browsing Collection, Cat Princess, Clara Strauch, Daily Planet, E321, Eboniks, Enema & Gejonte, Esse Quam Videri, Eva Stenström Limited, Evan Murray (KANADA), Feel Freeze (DANMARK), Finnegan's Hell, Göran Samuelsson, Jenny Berkel (KANADA), Jimmy Nordin, Julia & The Basement Tapes, Lowbird Highbird, Ludwig Hart & The Rumours, Manon Lamartine, Manuel Bellone (ITALIEN), Meadows, Michael Fannon, Mike Granditsky, Mira Aasma, Northern Indians, Oholics, Rolf Carlsson Band, Salomon Jakobsson, Shamrock, Stoneface, Stuart Mavis (NEDERLÄNDERNA), Tangerin, Thalamus, The Bland, The Bongo Club, The Don Darlings, The Lost poets, The Shanks (KANADA), The Sympathy, The Vanjas, Thyra, Tornet, UUBBUURRUU (KANADA), Wildie

UUBBUURRUU.jpg (1)

Live At Heart släpper nya artister!

Idag släpper vi 29 nya akter som är klara för sommarens festival. Bland artisterna återfinns en hel del Live At Heart veteraner men också nya talanger som för sitt första besök hos festivalen. På den internationella sidan hittar ni bland annat australiensaren Mitch Grainger, den spanska popduon I am Dive och indiepopbandet Passion Bel Canon från England.

Fullständig lista:

Navet, DSH5, SoLBLoMMa, Light Screamer, I am Dive (Spanien), Osten af & Dimpker Brothers, Osten af & Hyvlarna, Bottlecap, HEGE (Norge), Crash n recovery, A beautiful friend, Haartland, Akosia, Anja Kickbusch (Danmark), Big Generation, By the Bluebird, Crossroad Jam, HAVET, Lionfly Secrets, MAGNUSON (USA), Mi von Ahn, Midfellaz, Mitch Grainger (Australien), M-Rock, Passion Bel Canon (UK), Sara Sangfelt, The Bloakes, Thisell, VÄG

 

SKICKA IN DITT BIDRAG TILL VÅR KORTFILMSTÄVLING

Nu kan du ansöka om att få din kortfilm visad på Live at Hearts filmfestival och är samtidigt med och tävlar om priset för bästa kortfilm. Kortfilmerna kommer visas vid speciellt utvalda tillfällen för publik och jury på Örebro äldsta biograf Roxy som också är filmfestivalens centrala plats för all aktivitet kring filmen. Vinnaren belönas med priset Filmhjärtat och 10 000 kronor.

För att skicka in ditt bidrag till festivalen gå in på HÄR och fyll i ansökningsformuläret. Senast den 30 juni vill vi ha din ansökan. Vi hör av oss om er film har blivit utvald till tävlingen och samtidigt kommer ni också bli inbjudna till att delta under festivalen och får allt inträde gratis.

Kontakt
För frågor kring filmfestivalen. Skriv antingen till film@liveatheart.se eller till Daniel Lundsten (Festival manager) daniel@liveatheart.se

 

roxy.jpg

Crossroad Jam återuppstår på Live At Heart 2016!

Efter 21 år är de på samma scen igen! Dåvarande Örebrobandet Crossroad Jam strålar samman för ett unikt framträdande och detta under Live at Heart i höst. Sista gången man spelade tillsammans var på Slottsfestivalen 1995.
Numera är medlemmarna utspridda över hela landet men det musikaliska engagemanget har ändå följt dem genom åren. - Så är det, berättar bandet. Vi har nog alla, i en eller annan form fortsatt med musik även efter det att Crossroad Jam upplöstes 1995. Men spelat tillsammans har vi aldrig gjort och om sanningen ska fram var det nog ingen som trodde att vi nånsin skulle göra det igen. Detta blir ett unikt tillfälle både för oss och publiken! När frågan ställdes om att göra det här var vi nog alla ganska snabba med att tacka ja, helt enkelt för att det ska bli så kul att spela tillsammans igen. Vi har ju dessutom inte träffats på en massa år så det blir speciellt bara det!
 
Crossroad Jam bildades 1989 och hann med att släppa två album. Det första under en tysk etikett och den andra på ett svenskt bolag, Megarock Records. Ett flitigt framträdande på alla sorters rockklubbar och scener både i Tyskland, USA och Sverige gav bandet ett välförtjänt rykte som ett starkt liveband och sommaren 93 fick man också chansen att uppträda på Karlshamns rockfestival, den festival som numera kallas Sweden Rock.
 
Under sina verksamma år hann bandet med att byta sångare en gång. Den ursprungliga sångaren, som varit med sen 1989, Kent Paul Svensson, ersattes 1992 av Roland Chantre som också sjöng på bandets sista album. Men det handlade aldrig om att nån fick sparken. - Nej, absolut inte. Omständigheter av tämligen komplicerad natur gav oss och Kent Paul ingen chans, berättar bandet. Både Kent Paul och Roland var (och är) fantastiska sångare med personlig stil. Vi försökte aldrig hitta nån ny Kent Paul. Vi ville däremot hitta en sångare med samma personliga uttryck fast på sitt eget sätt, förklarar man.
 
Den inriktning man tog med Roland vid mikrofonen utvecklade bandet ytterligare och det förevigades också på det sista albumet "From within" som släpptes 1994.
Båda sångarna kommer finnas med vid detta unika framträdande i höst. Låtar från båda albumen utlovas. - Vi ser fram emot att få träffas igen och det ska bli hur kul som helst. Hoppas den publik som väljer att dela vår kväll på Live at Heart också får dela vår glädje, avslutar bandet.
 
Crossroad Jams sista framträdande var vid slottsfestivalen i Örebro 1995.
Crossroad Jam.jpg

Nu släpper vi biljetterna till årets festival!

- ”Vi siktar på att höja den musikaliska kvalitén ännu ett snäpp i år, säger Lars-Göran Rosén, bokningsansvarig.

Idag släpper vi biljetterna till den sjunde upplagan av Live at Heart. Festivalen går av stapeln mellan 31 augusti - 3 september 2016 i Örebro. Fram till 31 maj går biljetterna att köpa till rabatterat pris, endast 495SEK (ordinarie pris 695SEK). Köp din biljett HÄR.

Live At Heart är musikfestivalen och branscheventet som satt Örebro på kartan. Festivalen är en av Sveriges mest uppskattade arenor för livemusik och en viktig mötesplats för musikbranschen.

På Live At Heart kan den musikälskande publiken uppleva hundratals uppträdanden på de centrala scenerna på klubbar, barer, restauranger och hotellobbys.

- ”Vi siktar på att höja den musikaliska kvalitén ännu ett snäpp i år, samt att fler akter skall få möjlighet att spela två gånger. Det blir en blandning mellan de bästa artisterna från förra året och de mest spännande nya ansökningarna. Trenden med ett ökande intresse från utländska artister håller i sig” säger Lars-Göran Rosén, bokningsansvarig.

Vi vill också passa på att presentera våra första artister! Här hittar du en hel del svenska artister, men även artister från USA, Australien, Storbritannien, Danmark, Norge och Tyskland.

En av artisterna som kommer till oss är Ida Wiklund. Ida skördar just nu stora framgångar som indiependent-artist, med sin låt ”Mellan dröm och verklighet”, som ligger på A-rotation på Sveriges Radio P4.

- ”Jag ser väldigt mycket fram emot att få möta publiken på Live At Heart, som jag hört mycket positivt om. Jag ser också en stor möjlighet att knyta nya musikaliska kontakter.” säger Ida Wiklund. 

Klara artister:

2Country4Nashville (USA), Albin Larslin och Den Arktiska Expeditionen, Annis Brander, Aske Jacoby (DANMARK), Billy Momo, Dimpker Brothers, Engmans kapell, Fleur Wiber (AUSTRALIEN), Gain Eleven, Haartland, Hillbilly Vegas (USA), Ida Wiklund, I'm Kingfisher, Jetbone, John Mitchell & Sofie Jonsson, Kaurna Cronin (AUSTRALIEN), Knockin' Lost John, Les Gordons, Lional (SKOTTLAND), MÄBE, NEWEVA, NINA (ENGLAND), Oh Hiroshima, Orango (NORGE), Pingvinorkestern, REIN, Sam Brookes (ENGLAND), SASSA, SE-Quartet, Serpent, State of Grace, Tale, The Hawkins, The Royal Ruckus, The Sunpilots (TYSKLAND), Trigger Gospel (USA), VIDYA, Vindstyrka12

tickets.jpg

NU ÄR ÖREBROS NYA LIVESCEN ÄNTLIGEN PÅ PLATS!

Den 29 mars är det premiär för Live at konserthuset – ett samarbete mellan Live at Heart och Örebro konserthus.

Live at konserthuset är Örebros nya livescen i konserthusets restaurang. En plats för dig som gillar musik i en avslappnad miljö, gärna i kombination med mat och mingel. Där kan du se och höra musik i världsklass, gå dit och bli överraskad! Artisterna på Live at konserhuset är handplockade av oss på Live at Heart och samtliga har gjort stor succé på vår festival.

Vårens artister:

29 mars              Meadows

12 april               Gunnar Danielsson

26 april               Good Harvest
10 maj                Hanna Turi

24 maj                Billy Momo

All info om banden finns att läsa på: www.orebrokonserthus.com

Biljetter köps på: www.ticnet.se eller Örebrokompaniet

Kontakt:

Live at Heart: Lars Göran Rosén, lg@liveatheart.se , 070-950 68 59
Produktionschef Örebro Konserthus: Daniom Michael, daniom.michael@orebrokonserthus.com , 072-244 91 77

 

Live-at-konserthuset-tisdagar_FB.jpg

Nu är det dags att söka till årets festival!

Sveriges svar på SXSW (South by Southwest) - Live At Heart - Nu är det dags att söka till årets festival! Live at Heart - Skandinaviens stora showcasefestival för musik och film - arrangeras för sjunde året i rad i Örebro 31 augusti – 3 september 2016.

Live At Heart är den perfekta festivalen för musik- och filmälskare, artister och musikindustri. Dagtid kan du gå på intressanta föreläsningar, seminarier, filmvisningar och andra aktiviteter i ämnen som rör musik, film och entreprenörskap. Kvällstid får du uppleva och njuta av uppträdanden på lokala spelställen runt om i Örebro.

Örebro är beläget i Sveriges mitt, nära till både Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Staden har ett stort musik- och kulturintresse och -utbud, inte bara under festivalveckan. Live At Heart är festivalen där artister och publik kan mötas men också en festival där kan du nätverka med människor från musik- och filmindustrin.

Live At Heart ger dig möjligheten att uppleva musik av högsta kvalitet i intima spelmiljöer nära artisten. Festivalen huserar alla tänkbara genres: folk, jazz, country och blues, pop, rock och heavy metal m m.

Är du en artist eller ett band som vill spela på Live At Heart? Ansök här!

0c98f6b9eea5_145268025747_nyhedstor2.jpeg