Live at Heart släpper årets första artister!

”Det här känns väldigt starkt och jag tror att vi kommer att lyfta festivalen mot ytterligare höjder även detta år!” säger Lars-Göran Rosén, artistansvarig.

Live at Heart släpper idag festivalens första artister och nästan hälften av de första bokningarna är utländska.

”Årets ansökningar visar att vi mer och mer tar plats som en internationell showcasefestival att räkna med. Bland de första ansökningarna är 14 länder representerade. I dagens bandsläpp hittar du bland annat Cadillac Junkies från Edmonton som är en kanadensisk akt som sticker ut, poppig americana med en kvinnlig vokalist som har en enorm pipa. Sedan har vi några av de största publiksuccéerna från förra årets festival som kommer tillbaka.” fortsätter Lars-Göran.

Live at Heart räknar med att landa på ett slutgiltigt festivalprogram med drygt 200 artister och vill gärna se många olika genres representerade. Det ska finnas något för alla musiksmaker.

”Vi har platser kvar att fylla och uppmanar alla artister som är intresserad att skicka in sin ansöka till oss. Ta chansen att bli en del av Live at Heart.” säger Lars- Göran.

Boka in den 30:e augusti - 2:a september redan nu och var med när Örebros stadskärna förvandlas till ett myllrande festivalområde med hundratals spelningar på restauranger, barer och torg. Fram till den 31:a maj går festivalbiljetterna att köpa till ett rabatterat pris, endast 495:- (ord. 695:-)

Live at Heart Conference

Live at Heart är inte bara cityfestivalen som satt Örebro på kartan som en unik arena för livemusik, den har också under senare år vuxit till en viktig mötesplats för musik- och filmbransch genom Live at Heart Conference.

"När kreativa människor möts händer det bra saker och i år kommer konferensdelen att bjuda på ännu fler möten. Musiker, filmare och entreprenörer från många olika länder och branscher kommer att mötas i Örebro i september. Jag hoppas också på att flera av våra lokala aktörer upptäcker vilket gediget konferensprogram vi har.” säger Åke Lundström, VD Live at Heart.

På Live at Heart Conference presenteras seminarier och workshops med namnkunniga föreläsare i en rad olika ämnen inom entreprenörskap, media, musik och film. Live at Heart Conference bjuder också festivalens medverkande artister på möjligheten att ta ett steg vidare upp i karriären genom mentorskapsseminarier och nätverkande. Branschbiljetter till festivalen släpps i april.

Live at Heart Film

”Filmfestivalen fortsätter sitt huvudfokus på independentfilm och kortfilm men årets filmprogram innehåller även nyheter som en heldag tillägnad work-in-progress, ett format där besökarna bjuds på en inblick i pågående professionella filmprojekt” säger Daniel Lundsten, filmfestivalens projektledare.

Filmprogrammet innefattar bland annat filmvisningar på anrika Bio Roxy, de uppskattade utomhusvisningarna, en kortfilmstävling samt en ny tävling i kategorin ”Sveriges bästa beställningsfilm”.

”Vi kommer att ägna en hel festivaldag åt beställningsfilm. Sverige har under ett drygt decennium saknat en nationell tävling i den här kategorin, vilket är beklagligt då produktion av professionell film för näringsliv, myndigheter och organisationer aldrig varit större än idag.” fortsätter Daniel.

Ansökningarna till tävlingen för beställningsfilm öppnar senare i vår, men redan från den 1:a mars kan du som kortfilmare anmäla ditt projekt till festivalens kortfilmstävling. Festivalbandet för Live at Heart ger som vanligt inträde till Live at Heart Film, men är du bara intresserad av filmen räcker det med att skaffa ett medlemskap i Örebro Filmförening för 100:-

Information om medlemskapet går att hitta på: orebrofilmforening.se/medlemskap/

FULLSTÄNDIGT BANDSLÄPP

Andrey Vinogradov (RYSSLAND) Aske Jacoby (DANMARK) Bowmanville Gypsy Jazz Band (USA) Cadillac Junkies (KANADA) Canis Lupus (SVERIGE) Comminor (SVERIGE) Dylan Menzie (KANADA) Eleine (SVERIGE) Heartdrug (SVERIGE) Jetbone (SVERIGE) Johanna Lillvik (SVERIGE) Knockin' Lost John (SVERIGE) Lovis Åkerström (SVERIGE) MÄBE (SVERIGE) Mats Westling (SVERIGE) Neweva (SVERIGE) One Little Mountain (SVERIGE) Sem Seiffert (TYSKLAND) The Johnny McCuaig Band (KANADA) The Magnettes (SVERIGE) The White Dominos (DANMARK) Trubdr. Adam Road and The Lonely Souls (ISRAEL) Tuys (LUXEMBURG) Zooparty (SVERIGE)