Mycket internationellt när Live at Heart släpper 24 nya akter!

May 30, 2018

Mycket internationellt när Live at Heart släpper 24 nya akter!

Showcasefestivalen Live at Heart i Örebro släpper idag 24 nya akter och fokus ligger på internationella artister. I dagens släpp finns det artister från tio olika länder representerade; USA, Frankrike, Ungern, Rumänien, Estland, Storbritannien, Spanien, Nederländerna, Kanada och Tyskland.

Årets internationella startfält är ett resultat av Live at Hearts besök på showcasefestivaler runt om i världen. Några av dem är MENT, Eurosonic, Jazzahead, Sound City, Westway Lab, Ena Springbreak, Tallinn Music Week. Dessutom stod festivalen bakom en egen Live at Heart-scen på världens största showcasefestival SXSW i Austin Texas i mars detta år.

  • Vi har redan nu dubblat antalet ansökningar sedan förra året. Mycket tack vare vårt samarbete inom INES där vi får hjälp och stöd med att boka nya akter. Vi hoppas såklart att publiken kommer att uppskatta den mer internationella upplevelsen som vi ger dem i år, säger Åke Lundström VD på Live at Heart.

Hela tre fjärdedelar av årets ansökningar till Live at Heart kommer från internationella artister. Många artister utomlands vill komma till Sverige för att leta samarbetspartners och den internationella musikindustrin kommer hit för att ta svenska artister ut på den globala arenan. I dagens artistläpp finns det mycket att hålla ögonen på.

  • ”Tokyo Taboo” såg jag i Los Angles på Youblom-festivalen, dom bjöd på en väldigt ösig liveshow som vi är jätteglada att få presentera på Live at Heart i år. ”Byron” dök upp i Rumänien på Mastering the Music Business som är deras motsvarighet till Live at Heart och ”Púr Múdd” gjorde en fantastisk spelning på Tallinn Music Week. Bland dom svenska artisterna så är det kul att ”Halm” kommer tillbaka, dom har efter senaste vändan på Live at Heart hunnit med att spela i bland annat Bingolotto. ”Simon Alexander” har blivit hyllad utomlands och är en artist att hålla ögonen på. Vi har även med två lokala akter ”Blå Lotus” och ”Hello Ocean”, säger Peter Åstedt som arbetar med artistbokningar för Live at Heart.

Bland årets återkommande Live at Heart-veteraner hittar publiken bland annat ”Sibyl Vane” och ”Dronningen” från Storbritannien, som landade ett kontrakt med en amerikansk advokat under fjolårets Live at Heart.

Ansökningsperioden till Live at Heart stänger den 31:a maj. Live at Heart räknar med att presentera ett slutgiltigt festivalprogram med drygt 200 artister i juli. Live at Heart pågår mellan 2 september till 8 september. I dagsläget finns totalt 46 akter bokade.

Alla artister

 

Blå Lotus

Tribe Royal (Kanada)

Halm

Tokyo Taboo (UK)

Púr Múdd  (Estland)

Jansky (Spanien)

Simon Alexander

Byron (Rumänien)

Hildur Höglind

Hello Ocean

Oscar Soul Experience

Karpov not Kasparov (Tyskland)

Elin Namnieks

Vokonis

The Milkyway Express (Spanien)

Yori (Nederländerna)

Tall Blonde

Annelie Johansson

Sybil Vane (Estland)

Dronningen (UK)

The Blind Suns (Frankrike)

Belau (Ungern)

Rodney Branigan (USA)

Erica Zandelin

 

Kontakt:

Peter Åstedt

Senior Advisor, Live at Heart

peter@liveatheart.se

+46 (0)73-379 29 37

 

Magnus Tunmats

PR & communcations

magnus@liveatheart.se

+46 (0)70-495 00 49