Här är nyheterna inför Live at Heart 2018

Feb 22, 2018

Showcasefestivalen Live at Heart, som äger rum i centrala Örebro i september varje år, fortsätter att utvecklas. I år genomförs flera stora satsningar för att etablera festivalen internationellt och förbättra upplevelsen för såväl publik som deltagare.

Showcasefestivalen Live at Heart är en av Sveriges och Skandinaviens viktigaste mötesplatser för musik, film och entreprenörskap. Live at Heart är en mötesplats där  nya artister och yrkesverksamma inom de kreativa näringarna kan mötes, lära av varandra och knyta nya kontakter på seminarier, workshops och nätverksaktiviteter. I år satsar Live at Heart på att etablera sig internationellt och bygga ut sin mötesplats, bland annat genom ett nytt EU-projekt, flera nyrekryteringar och den nya avdelningen Live at Heart Creative.

Nytt EU-projekt internationaliserar festivalen
Nytt för i år är att Live at Heart ingår i nätverket INES (Innovation Network of European Showcases) som finansieras av EU och drivs av tyska GIGMIT, Totalt ingår åtta europeiska showcase-festivaler i nätverket, vars syfte är att skapa synergier och en starkare europeisk musikmarknad. Projektet ska bidra till att etablera Live at Heart i övriga Europa, och ge värdefulla utbyten och kontakter med de sju andra showcasefestivalerna som ingår i nätverket. Läs mer om projektet på www.ines.eu.com

Nytillskott i Live at Heart-teamet
I år presenteras två större rekryteringar till Live at Heart-teamet. Silvia Sardeira, ny internationell koordinator på Live at Heart, har varit verksam som internationell producent, programchef och festivalarrangör sedan 2003 och kommer senast från Musikcentrum där hon bland annat arbetat med artistcoaching och koordinerat turnéer.

– Min roll på Live at Heart kommer att kretsa kring våra internationella utbyten och etableringen av Live at Heart på den internationella arenan. Jag ser fram emot att arbeta nära våra systerfestivaler i INES-projektet och ge våra artister större möjligheter att visa upp sig och komma ut i världen, säger Silvia Sardeira.

Peter Åstedt har mer än 30 års erfarenhet från musikbranschen och har tidigare arbetat med bland annat distribution, PR, festivaler och på skivbolag. Han har varit ideellt engagerad i Live at Heart under många år, men kliver nu in som senior advisor. Även han kommer att arbeta för att internationalisera festivalen och skapa en bättre mötesplats för musik- och filmbranschen.

– Jag vill att Live at Heart ska vara skandinaviens största mötesplats för kreativa människor – och en språngbräda ut i världen för framtidens stjärnor. Jag är övertygad om att vi kan bygga något stort internationellt, berättar Peter Åstedt.

Live at Heart’s VD Åke Lundström kommenterar rekryteringarna:

Vi är mycket glada att Peter och Silvia ansluter till teamet med nya idéer och ny energi. Med deras hjälp ska Live at Heart ta nästa steg i utvecklingen och bli än mer värdefull för musiker, filmare och andra kreativa människor.


Ny avdelning för entreprenörskap: Live at Heart Creative
Den nya avdelningen Live at Heart Creative handlar om entreprenörskap och tech. Bland annat ska ett Hackathon och en pitchdag för startupbolag och investerare anordnas. Live at Heart Creative är ett samarbete ett mellan Live at Heart, Creative House, Handelskammaren Mälardalen, Örebro universitet, STHLM Music city och Näringsdepartementet.

Fler filmskapare till festivalen
Även Live at Heart Film expanderar i år. Daniel Lundsten, konstnärlig ledare för Live at Heart Film, berättar:

Vi erbjuder en större mötesplats och fler seminarier på ämnet film i år, vilket kommer att locka fler filmskapare att vara på plats istället för att bara skicka in sina filmer till oss. Vi har flera koncept på gång, bland annat Work in Progress där filmskapare får möjlighet att presentera sina projekt för bransch, filmstudenter och publik och därigenom knyta nya kontakter och ta sina filmprojekt vidare.

 

En annan nyhet för året är Live at Heart Filmpitch, där filmskapare får chansen att pitcha sina projekt inför en jury och få feedback på sina projekt och sin pitchteknik.

Studieförbundet Bilda fortsatt samarbetspartner
Studieförbundet Bilda förlänger och utvecklar samarbetet med Live at Heart inför årets festival. Förra årets mycket populära diaserter (dialog och konsert) återkommer på årets program och Bilda bidrar med flera intressanta programpunkter till seminarieprogrammet.


Några av Live at Heart’s samarbeten för 2018:

Kontaktperson:
Maya Larsson
Press & kommunikation, Live at Heart
maya@liveatheart.se
070-883 77 42

Live at Heart

Live at Heart är en showcase-festival och branschkonferens för musik, film och andra kreativa näringar som äger rum i Örebro i september varje år. Festivalen startades 2010 och har sedan dess blivit en av skandinaviens största showcase-festivaler. Förra årets festivalprogram innehöll 216 musikakter och 40 filmer. Konferensdeltagarna kunde dessutom lyssna till runt 40 talare i olika seminarier och workshops. Totalt fanns 20 nationaliteter representerade på festivalen.