Discover the Live at Heart Creative

För andra året i rad arrangerar vi Live at Heart Creative, en konferens/festival som handlar om entreprenörsskap och innovation.

”Det här är den fetaste konferensen i hela regionen” - kommenterade Sara Wimmercranz, CEO Backing Minds efter förra årets konferens.

Nu laddar vi för årets upplaga den 5 september som även i år är på Konserthuset i Örebro där vi samlar både nationella och lokala intressanta startups och investerare samt seminarier, möten och keynotes. Kolla gärna in filmen från Live at Heart Creative 2018 via länken ovan.

– Årets tema är återigen “Entreprenuership has no borders”. Inom entreprenörskap spelar det ingen roll vilket kön man har eller vilket språk man pratar. Det är drivet att skapa något som är det intressanta och i mötet mellan olika människor händer det spännande saker, säger Niclas Molinder, medgrundare av Creative House som står bakom Live at Heart Creative. Vi har många konkreta exempel där bolag och investerare träffades och nu samarbetar tack vara Live at Heart Creative.

Live at Heart CREATIVE går av stapeln den 5 september men under hela veckan kommer det ske aktiviteter kopplat till entreprenörskap, innovation och teknik. Bland annat kommer det det vara ett hackathon som pågår under 24 timmar 3-4 september.

Alla Creative besökare får även ett fullt Live at Heart delagatpass som ger tillgång till hela festivalen med både musik och film.

Creative news

Kolla in filmen från förra årets Creative-dag

Är du nyfiken på vad Live at Heart Creative är? Titta på filmen från förra årets event och bli inspirerad!

2019-05-14 09:04

24h Hackathon på Creative House

För första gången arrangerar vi i år ett hackathon i samband med Live at Heart Creative. Under 24 timmar får ni som team lösa en programmeringsuppgift tillsammans. Vinnaren kommer presenterar i samband med live at Heart Creative på Konserhuset den 5 september. Det kommer finnas olika fördefinierade uppgifter att välja mellan. Dessa kommer mailas ut i förväg. Du kan anmäla dig enskilt eller ange om du tillhör ett team (fylls i när du köper biljett). Varje team ska vara 4-5 personer. Syftet med vårt hackathon är att utvecklas som programmerare, träffa andra skillade personer och att ha kul tillsammans! Plats: Creative House, Älvtomtagatan 12. Tid: tisdag 3 september kl 14.00 till 4 september kl 15.00. I priset ingår fika, kvällsmat, nattamat, frukost, lunch. Dessutom delegatpass till hela Live at Heart festivalen med musik och film. Biljetter köper du här:

2019-06-12 21:40

Power of angels - Ruth Brännvall

En av årets programpunkter på Live at Heart Creative är "Power of Angels" där Ruth Brännvall kommer ge inspiration kring nyttan med lokala och nationella ängelnätverk. Ruth Brännvall är grundare av Impact Invest, en organisation som bildades för investerare intresserade av att finansiera samhällsentreprenörer. Impact Invest driver ett investerarnätverk och flera unika entreprenörsprogram. Ruth har doktorerat på KTH inom ämnena social innovation och entreprenörskap, och är själv affärsängel med bakgrund inom media och telekom. Hon ger sig utan skämmas på att spela många instrument, utöva sporter, laga mat och pratar obehindrat många språk riktigt dåligt. Exakt vilka färdigheter som det kommer bjudas på från scenen får ni se den 5:e.... men vi vet att vi kommer bli inspirerade!

2019-06-18 12:43